Verkeerd getankt?

We zijn binnen de 30 minuten ter plaatste.

Opgelet! Start je auto zeker niet!

✅ Geen depannage of depannage kosten

✅ Herstel ter plaatse

✅ Binnen de 90 minuten kan je weer vertrekken

✅ Aantrekkelijke prijs

✅ 10 jaar ervaring

 Verkeerd getankt? Het overkomt dagelijks 17 Belgen.

 

Geen paniek, het gebeurd vaker dan je denkt.

 

Fuel Fixer Express is de expert bij uitstek wanneer je verkeerd hebt getankt

Waar het ook is in België, wij komen tot bij jou. 

 

Je auto wordt onmiddellijk en ter plaatse hersteld. Binnen de 90 minuten kan je weer de baan op. 

 

Als je benzine in een dieselmotor tankt zal u prijskaartje de pan uit vliegen. 

Bij de gebruikelijke pechverhelpingsdiensten komen er snel garage of depannage kosten bij kijken. 

 

Bij Fuel Fixer Express bent u vrijgesteld van al die vervelende kosten. 

Geen depannage- of garage kosten, je leest het goed. 

Je auto wordt onmiddellijk leeggepompt en gevuld met de juiste brandstof. 

 

benzine in diesel fuel fixer express

Benzine in Diesel

Stop onmiddellijk je auto!  

In een dieselauto mag je niet meer dan 10%  95 of 98 loodvrije benzine tanken. 3% als het gaat om common-rail dieselmotoren. Tijdens de winter mag je tot maximaal 15% gaan. Tank je meer? Dan wordt het te gevaarlijk om te rijden. Maar neem dus geen risico’s en bel on onmiddellijk. 

 

Wist je dat benzine in een dieselmotor tanken vaak voorkomt? De benzine-vulpistool is namelijk kleiner dan de opening van de dieseltank. De perfecte combinatie om elke keer opnieuw verkeerd te tanken?

 

Wat gebeurt er juist met je motor als je benzine in een dieselauto tankt? 

Benzine heeft ontvettende eigenschappen, diesel heeft dat net niet. Om te kunnen draaien heeft diesel vet nodig. Je dieseltank vullen met 95 of 98 loodvrije benzine zorgt voor belemmeringen bij de injectoren en de hogedruk dieselpomp.  Een kleine hoeveelheid is al genoeg om je motor kapot te maken. Snel reageren is de boodschap. 

diesel in benzine fuel fixer express

DIESEL in Benzine

 Schrik niet als er wat rook uit je auto komt of je auto wat rammelt. Diesel in een benzinemotor tanken komt zelden voor. Nieuwe wagens die op benzine rijden, hebben een kleineren tankgat. Waardoor het verkeerd tanken niet of amper mogelijk is. 

 

Bij oudere auto’s is het een ander verhaal, daar heb je meer kans om fouten te maken. 

In dit geval mag je maar 10 % diesel in een volle benzinemotor tanken. Als dit toch gebeurt, vergeet af en toe geen benzine bij te vullen om de percentage te verlagen. Heb je meer verkeerd getankt? Bel onmiddelijk fuel fixer express om je tank ter plaatse leeg te pompen.

 

Wat gebeurt er juist met je motor als je diesel in een benzine auto tankt?

Benzine ontbrandt namelijk beter dan diesel. Bovenop zal de diesel zorgen voor een hoger oliepeil. Het zal door de zuigerveren naar de carter gaan. Benzine kan wel tegen een druppeldiesel, maar neem zeker geen risico’s en zet je auto stil. 

 

 

adule in diesel fuel fixer express

AdBlue in diesel

AdBlue is een samenstelling van water en ureum. Steeds meer nieuwe dieselwagens gebruiken AdBlue om aan de strengste milieunormen te voldoen. Maar niet alle dieselvoertuigen zijn geschikt voor AdBlue. Dieselwagens met SCR (Selective Catalytic Reduction) of met Euro 6- dieselmotoren gebruiken gewoonlijke AdBlue. 

 

Wat kan er mislopen? AdBlue is geen additief voor diesel en mag dus niet in de dieseltank worden gevuld. Bij sommige dieselvoertuigen is de AdBlue-vuldop goed weggestop waardoor de kans op vergissing zelden gebeurt. Bij andere voertuigen is de AdBlue-vuldop net naast de dieseltankdop. Waardoor vergissing snel kan gebeuren. 

 

Vergissing kan zorgen voor dure schade aan uw brandstoftank, pomp en injectiesysteem. We spreken zelfs over een paar duizenden euro’s. 

Om onnodige extra kosten te vermijden bel Fuel Fixes Express. 

Stop onmiddellijk je auto! 

 

 

 

verzekering en verkeerd getankt fuel fixer express

Verzekeringen en verkeerd getankt?

De grote vraag is, “Ben ik verzekerd als ik verkeerd tank?”. Zoals alle onopzettelijke fouten valt het verkeerd tanken buiten de dekking van de bijstand voor motorvoertuigen. 

 

Wat houdt dat juist in? Alle garage- en depannage kosten zal je uit eigen zak moeten betalen. Maar bij Fuel Fixer Express zijn er noch garage- of depannage kosten bij gerekend. De kosten blijven, in tegenstelling tot andere pechverhelpingsdiensten, zo laag mogelijk. Hierdoor voel je het amper in je portefeuille. Gek toch?!

 

Fuel Fixer Express is een erkend bedrijf en dit zorgt ervoor dat het aftappen en overhevelen van de tank uw garantie niet ongeldig maakt. Je garantie blijft dus zoals gewoonlijk verder lopen.

 
verkeerd tanken oude auto's

Verkeerd Tanken bij oude auto’s

De beste optie, voor oude auto’s dat op benzine rijden, is om loodvrij 98 te gebruiken. Heb je een oude benzineauto die op een lager octaangetal rijdt dan 95, gebruik je best loodvrij 95 (SP95-E5). Voor alle andere gevallen is loodvrij 98 (SP98-E5) aangeraden. Is je benzineauto ouder van 1987 dan moet je een lood vervangend additief toevoegen. Bekijk best de aanbevelingen van de fabrikant voor je dit doet. 

 

Tank je toch loodvrij 95 in een oude benzinewagen, waar je 98 had moeten tanken? Dan kan je er snel loodvrij 98 (SP98-E5) aan toevoegen om de verhouding te verkleinen. De kans is wel groot dat je auto zal rammelen of geluidjes maken. Maar maak je geen zorgen, dit is normaal. Neem geen risico’s en bel onmiddellijk Fuel Fixer Express.